THE AVENUE ON FRANCE

The conceptual basis of The Avenue on France was to create a unified development that organizes and combines new and existing elements while relating to the surrounding neighborhood. This was done by developing three main organizing elements. The first is a central pedestrian friendly corridor which connects plazas, green space, office, retail and restaurants and sets up structured planning for the future. The second is a green buffer zone on the west side of the site to provide a soft transition to the adjacent residential area. The last element is the creation of a signature plaza and entries that give the development a strong sense of arrival, identity and organization. Seasonal water features are included to provide a focal point for the plaza. These shallow pools can be drained in the winter and used as part of a larger, multi-functional open space.

In Progress
Location
Style
Type
Year